Ervaringen

Leonie (36 jr):

“Bernadette, jij hebt me geholpen mijn ware “ik” terug te vinden.

Ik wist niet meer wat ik voelde of juist niet voelde doordat ik traumatische gebeurtenissen uit het verleden verdrong. Je gaf mij het gevoel van vertrouwen en veiligheid waardoor ik me volledig kwetsbaar durfde op te stellen. Stapje voor stapje gingen we terug naar mijn verleden en door jouw doortastendheid kwamen we bij de kern. Ik vond het een onvergetelijke ervaring en ben ontzettend dankbaar dat jij mijn pad bent gekruist.”

Anne (35 jr):

“Wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb om bij Bernadette in behandeling te gaan. Vanaf mn 10e ontwikkelde ik een eetprobleem. Ik at mijn emoties weg en bleef dat doen, ook na veelvuldige afvalpogingen. De behandeling bij Bernadette heeft mij zoveel inzicht gegeven in mijn gedachten en de negatieve patronen die ik ontwikkeld had. Dat was best heftig en confronterend maar ik merkte dat de praktische opdrachten die ik meekreeg naar huis mij hielpen en dat er een verandering in gang gezet was.

Ik leerde van mezelf te gaan houden en mezelf te accepteren zoals ik ben. Dat heeft mij zoveel gebracht. Er is ruimte gekomen om met andere dingen bezig te zijn ipv met negatieve gedachten over eten en mezelf.

Wat ik heel prettig aan Bernadette vind is dat zij veel kennis heeft en zonder oordeel naar je kijkt. Het is bv nooit over afvallen gegaan in onze gesprekken. Na 8 maanden is de behandeling gestopt en nu, ik heb er nog elke dag profijt van! Ik geniet van het leven en van eten en bewegen! Iets wat ik voor onmogelijk had gehouden. Tip, neem jezelf serieus als je merk dat eten je meer in beslag neemt dan je zou willen. Ik kan Bernadette dan ook van harte aanraden!”

Jolanda (21 jr.):

“Wat ik heel bijzonder vind is om te ervaren dat ik in een korte tijd als mens zo veranderd ben. In die zin veranderd, dat ik mezelf weer heb terug gevonden en weer vertrouwen heb in mijzelf.
Een half jaar geleden zag ik het allemaal nogal hopeloos in en nu kan ik weer van mezelf houden en ook echt vóelen dat ik er mag zijn.
Jouw  begeleiding vond ik erg fijn. Je was geduldig en liet me in mijn waarde. Ik kon eerlijk zijn en had het gevoel dat ik open kon zijn. Het voelde vertrouwd.”

Otto (37 jr.):

“Door de therapie heb ik trauma’s kunnen verwerken waardoor ik nu in staat ben betere relaties op te bouwen en meer durf te praten over wat ik moeilijk vind en waar ik mee zit.
Wat ik vooral waardeer is dat je het me zelf hebt laten ontdekken en me geen dingen in de mond hebt gelegd.
Ik heb altijd het gevoel gehad dat je me begreep zonder dat je mee ging in mijn pijn en verdriet.
Je gaf mij handvatten om met mijn verdriet om te gaan en het een plek te geven. En je hielp me bedenken hoe ik in het vervolg kon voorkomen dat mensen mij op de zelfde manier pijn deden.”

Marijke (56 jr.):

“Bernadette, ik voelde me meteen prettig bij jou. Omdat geen een dieet echt werkte ben ik in therapie gegaan: ik had het gevoel dat ik niet normaal met eten om kon gaan, en dat maakte me best hopeloos en ongelukkig.
Het is een hele stap om hulp te zoeken, maar jij gaf me het vertrouwen dat het goed zou komen en je nam me als het ware bij de hand om samen orde te scheppen in de wirwar van mijn eetprobleem.
Ik ben echt een gelukkiger mens geworden!”

Julia (36 jr):

‘Bernadette is een heel prettig persoon, zij straalt tijdens de sessies rust en respect uit: ik mag er zijn zoals ik ben. Zij heeft mij meegenomen, op mijn eigen tempo, naar stukjes uit mijn leven die me pijn deden, waarover ik mocht vertellen en verdrietig mocht zijn. Dat het niet mijn schuld was. Dat ik toen niet wist hoe anders. En dat dat verdrietig maar oké is. Ik ben oké.
Patronen leren herkennen, situaties van vroeger die zich in andere setting herhaalden, eigen reacties leren zien en herleiden, en leren dat ik vanuit mijn volwassen-ik nu anders kan reageren.
Bernadette heeft me acceptatie van mezelf geleerd, waardoor ik veel meer innerlijke rust ervaar en me veel prettiger ben gaan voelen. Vallen en opstaan mag, zonder oordeel. En ik weet, ik kan het. Bedankt Bernadette!’ Julia.